Cum scapi de gripă și viroze cu uleiuri esențiale?

O metodă eficientă de auto-îngrijire este folosirea uleiurilor esențiale prin aplicare topică sau aroma terapie. Aceste uleiuri puternic aromate vă pot ajuta să vă ameliorați simptomele de gripă, în special prin eliberarea căilor respiratorii și reducerea durerilor de cap. Unele uleiuri pot avea chiar beneficii antivirale pentru a ajuta la tratarea infecțiilor și reducerea febrei. Continuați să citiți pentru a afla cum să utilizați aceste uleiuri și care sunt beneficiile lor.

Metode de utilizare a uleiurile esențiale pentru a combate simptomele de răceala și gripă

Inhalarea este cel mai benefic mod de a utiliza uleiuri esențiale pentru gripă și răceli . Puteți inspira uleiuri esențiale adulmecând sticla direct sau adăugând câteva picături de ulei la o bilă de bumbac sau batistă. Această metodă vă ajută să vă curățați canalele nazale, astfel încât să puteți respira mai bine. Uleiurile vă pot ajuta, de asemenea, să dormiți mai bine și să vă liniștiți.

Puteți adăuga, de asemenea, câteva picături de uleiuri esențiale:

  • Într-un un difuzor, pentru a curăța aerul
  • Se diluează cu ulei purtător și se adaugă în apa de baie fierbinte
  • Se diluează cu ulei purtător, pentru masarea capului, gâtului sau a picioarelor
  • Se adaugă într-un bol mare cu apă fierbinte, pentru inhalare cu aburi
  • Comprese calde sau reci

Beneficiile uleiurilor esențiale împotriva simptomelor de răceală și gripă

Beneficiile depind de aplicația și tipul de ulei. De exemplu, efectele mentolului și de răcire ale uleiului de mentă pot funcționa mai bine într-o frecare toracică decât într-un difuzor. Cu aplicații de actualitate, asigurați-vă că diluați uleiul înainte de a-l aplica pe piele. Puteți utiliza o lingură de ulei de purtător, cum ar fi uleiul fracționat de cocos, pentru fiecare câteva picături de ulei esențial.

Ulei Esențial de Lămâie (Citrus limon)Curată și eliberează căile nazale astfel ajutând la o respirație normală
Ulei Esențial de Lavandă (Lavandula angustifolia) Ameliorează stresul, oboseala, depresia și durerile de cap
Ulei Esențial de Mentă (Mentha piperita)Reduce simptomele de tusă, sin-uzită și infecții ale gâtului
Ulei Esențial de Cimbru (Thymus vulgaris)Are o activitate antibacteriană care ajută la combaterea infecțiilor respiratorii
Ulei Esențial de Eucalipt (Eucalyptus radiata) Eucaliptul reduce febra și combate virușii
Ulei Esențial de Melaleuca (Melaleuca alternifolia) Uleiul de arbore de ceai inhibă bacteriile și combate infecțiile
Ulei Esențial de Mușețel Roman (Anthemis nobilis) Mușețelul ameliorează simptomele de răceală și gripă
Ulei Esențial de Cuișoare (Eugenia carypophyllata) Cuișoarele conțin (eugenolul) care are proprietăți antivirale și antifungice pentru curățarea suprafețelor sau a aerului
Ulei Esențial de Scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum) Scorțișoara poate curăța suprafețele sau aerul
Ulei Esențial de Rozmarin (Rosmarinus officinalis) Rozmarinul este un mod non-toxic de a curăța suprafețele sau aerul

Riscuri și avertismente de utilizare a uleiurilor esențiale

Potență: Uleiurile esențiale sunt extrem de puternice. Evitați să luați uleiuri esențiale pe cale orală. De asemenea, nu ar trebui să utilizați o sumă concentrată. Dacă nu diluați uleiurile, acestea pot irita pielea, ochii și plămânii. Puteți dilua uleiuri esențiale cu uleiuri purtătoare, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, ulei de avocado, ulei de ricin sau altele. Diluează câteva picături de ulei esențial cu o lingură de ulei purtător. În funcție de uleiul esențial, raportul poate varia. Faceți un test pe interiorul antebrațului pentru a verifica dacă există sensibilități ale pielii.

Calitate: asigurați-vă că vă cumpărați uleiuri esențiale dintr-o sursă de renume cum ar fi doTERRA.

Sarcina: Dacă sunteți gravidă sau alăptați, poate doriți să evitați utilizarea uleiurilor esențiale. Nu există suficiente cercetări despre siguranța uleiurilor esențiale pentru copii sau femei însărcinate. Poate fi toxic în doze mari.

Ce spun cercetările in domeniu sănătăți

Există cercetări limitate privind uleiurile esențiale și gripa, în special la oameni. Unele studii arată că uleiul esențial are proprietăți care pot combate virușii, pot atenua simptomele gripei și pot crește confortul în timpul bolii.

Un studiu din 2010 a analizat un amestec din ulei esențial de cuișoare, portocale sălbatice și scorțișoară. Aplicarea sa a redus particulele virale in vitro cu 90%. De asemenea, amestecul de ulei a scăzut infecția.
Sursă Studiu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2994788/

O analiză din 2014 a uleiurilor esențiale a recunoscut beneficiile pentru sănătate ale uleiurilor esențiale. De asemenea, au remarcat proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și alte proprietăți care pot avea aplicații pentru medicina umană.
Sursă Studiu: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0926669014005196

Uleiuri esențiale și amestec de uleiuri special pentru combaterea simptomelor de răceală și gripă