Probleme cu glanda tiroidă
Ghid Uleiuri Esentiale

Ai probleme cu glanda tiroidă? 10 uleiuri esențiale care te pot ajuta

10 Uleiuri esentiale care pot fi benefice pentru sustinerea functiei glandei tiroide Datorita propietatilor anti-inflamatori si capacitatea lor de a sustine functiile organelor, utilizarea uleiurilor esentiale poate fi benefica pentru sustinerea functiei glandei tiroidale. Pentru probleme cu glanda tiroida sunt recomandate urmatoarele uleiuri esentiale: (Clove) Ulei esential de Cuisoare – mentine functiile glandei tiroidale si…

10 Uleiuri esentiale care pot fi benefice pentru sustinerea functiei glandei tiroide

Datorita propietatilor anti-inflamatori si capacitatea lor de a sustine functiile organelor, utilizarea uleiurilor esentiale poate fi benefica pentru sustinerea functiei glandei tiroidale.

Pentru probleme cu glanda tiroida sunt recomandate urmatoarele uleiuri esentiale:

(Clove) Ulei esential de Cuisoare – mentine functiile glandei tiroidale si poate ajuta in probleme cu glanda tiroidă.

(Clove) Ulei esential de Cuisoare - mentine functiile glandei tiroidale si poate ajuta in probleme cu glanda tiroidă.

Acesta fiind unu din cele mai bune uleiuri in tratarea afectiunilor glandei tiroide, ajuta la reducerea temperaturii corpului cauzate de cresterea hormonilor tiroidieni din sange.

(Geranium) Uleiul esential de Muscata – poate reduce inflamatile si multe dintre sintomele hipertiroidismului.

Ai probleme cu glanda tiroidă? 10 uleiuri esențiale care te pot ajuta

Cu diferite scopuri de înfrumusețare, uleiul esențial de Geranium promovează pielea și părul sănătos, strălucitor, oferind în același timp o aromă dulce, florală.

Efectele sale antifungice si anti-inflamatorii sunt doua din propietatile cele mai importante cand vine vorba de afectiuni tiroidiene autoimune. STUDIU NCBI – Uleiul esențial de geranium, sursă de medicamente antiinflamatoare noi și sigure | STUDIU NCBI – Suprimarea inflamației induse de caragenan și colagen II, cu ulei de geraniu.

(Frankincense)Ulei esential de tamaie – acesta fiind unul din cele mai pretioase uleiuri esentiale.

(Frankincense) - Ulei esential de tamaie, - acesta fiind unul din cele mai pretioase uleiuri esentiale, uleiuil de tamaie este unul din principalele uleiuri pentru mentinerea sanatatatii sistemului imunitar.

Uleiul de tamaie este unul din principalele uleiuri pentru mentinerea sanatatatii sistemului imunitar. Acest fapt se datoreaza compusilor activi ai tamiei, acizii bosvellici care au o structuri chimica similara cu cea a steroizilor dar actiunile lor sunt total diferite de majoritatea analgezicelor. Majoritatea afectiunilor tiroidiene sunt autoimune, tamaia poate ajuta persoanele cu boala Graves si cu tiroidita Hashimoto.

Un studiu specific arata felul in care acizii boswellici ajuta la reducerea citokinelor Th17, care sunt un factor declansator al autoimunitatii. Tamaia poate creste limfocitele T reglatoare, care ajuta la suprimarea autoimunitatii. Alt studiu a aratat cum unul dintre acizii boswellici este un inhibitor puternic al 5-lipoxigenazei, care este o enzima responsabila de producerea inflamatiei. STUDIU NCBI Boswellia serrata, un potențial agent antiinflamator: o imagine de ansamblu.

(Myrrh) Ulei Esential de Mir – are propietati de echilibrare hormonala si reduce inflamatiile.

Ai probleme cu glanda tiroidă? 10 uleiuri esențiale care te pot ajuta

Un studiu realizat de NCBI sustine ca uleiul de smirna poate reduce citokinele pro-inflamatorii. Mirul inhibă răspunsul inflamator indus de LPS și protejează de ligatura cecală și de sepsisul indus de puncție. [STUDIU NCBI]

Uleiul esential de Lemongrass – inhiba citokinele pro-inflamatorii IL-6 si beta IL1

Ai probleme cu glanda tiroidă? 10 uleiuri esențiale care te pot ajuta

Un studiu realizat de “Department of Microbiology and Immunology, Biosciences Institute, UNESP, Botucatu, SP, Brazil.” STUDIU NCBI Efetcele asupra producției de IL-1beta și IL-6 de către macrofage.

Componentele chimice ale uleiului de lemongrass geniral si citral poate fi benefice in cazul bolilor alergice si inflamatorii,(STUDIU NCBI – Suprimarea răspunsurilor alergice și inflamatorii prin uleiuri esențiale derivate din plante din plante și fructe citrice.) anticancerigen, echilibreaza insulina, de asemenea este si un detoxifiant foarte puternic, este recomandat utilizarea sa in cantitati mici.

Uleiului esnetial de lavanda – are propietati antioxidante, analgezice si antiinflamatorii.

Ai probleme cu glanda tiroidă? 10 uleiuri esențiale care te pot ajuta

Adeseori persoanale cu probleme ale gladei tiroide autulburari de somn si stari de depresie, astfel ca uleiul de lavanda ar putea ajuta in unele dintre aceste cazuri, de asemenea poate proteja impotriva stresului oxidativ.

(Peppermint) Ulei esential de Menta – uleiul de menta este cunoscut pentru tratarea afectiunilor gastrice. Inhalarea uleiului de menta poate reduce starile de greata.

Ulei esential de Ylang ylang – sustine echilibrarea hormonala si a glandei suprarenale

(Basil) Ulei esential de Busuioc – actioneaza ca un adaptogen pentru a echilibra in mod natural nivelul cortizolului.

(Roman Chamomile) Uleiul Esential de Musetel Roman – imbunatateste sanatatea tiroidei contribuind in acelasi timp la reducerea stresului.

Doresti sa cumperi uleiuri esentiale certificate terapeutic?

Comanda direct de pe situl Oficial doTerra Click aici, sau de pe shopul nostru online

Daca cumperi un set de uleiuri esentiale, devi membru doTerra si beneficiezi de 25% reducere la toate produsele, plus multe alte beneficii. Citeste aici care sunt beneficiile daca te inscrii la doterra!

Protocoale cu Uleiuri Esentiale pentru probleme cu glanda tiroidă

Multe persoane sustin faptul ca aceste uleiurile esentiale au un impact pozitiv asupra sanatati tiroidei, studile arta ca au un efect mare asupra sistemului imunitar. Pentru a scapa de probleme cu glanda tiroida, incercati cateva dintre aceste protocoale cu uleiuri esentiale terapeutice.

Masaj principal direct pe zona tiroidiana, aplicati de 2-3 ori pe zi urmatorul amestec de uleiuri esentiale:

Amestecati intr-un recipient de 10 ml 20 de picaturi de uleiuri esentiale si completati cu ulei purtator (ulei fractionat de cocos sau ulei extravirgin de masline) una din urmatoarele variante de amestecuri:

 • 10 picaturi de lemongrass + smirna (Mir)
 • 5 picaturi de tamaie + lemongrass + cuisoare + menta
 • 8 picaturi de tamaie + 6 de lavanda si 6 de ulei de ylang ylang

Masaj aditional, folositi 4 pana la 8 picaturi de uleiuri esentiale de lemongrass si smirna sau tamaie, aplicati prin masaj usor de mai multe ori pe zi pe punctele de reflexologie de pe picioare (baza degentului mare), pe zona tiroidiana (partea inferioara a gatului) si la inchieieturile mainilor.

Aditional, puneti doua picaturi de ulei de tamaie pe cerul gurii de doua ori pe zi. Pentru dureri musculare o baie calda relaxanta cu uleiuri esentiale de muscata, lemongrass, cuisoare si smirna. Pentru combaterea oboseli difuzati uleiuri esentiale de citrice.

Acest protocol cu uleiuri esentiale pentru probleme cu glanda tiroida trebuie insotit de o alimentatie sanatoasa, bogata in antioxidanti, acizi grasi, minerale si vitamine.

PRECAUTII!

In timp ce exista dovezi care sustin beneficiile uleiurilor esentiale probleme cu glanda tiroidă, inlocuirea unui tratament medical prescris, cu protocolul de uleiuri esentiale, poate aduce reacti adverse! Consultati medicul specialist inainte de utilizarea uleiurilor esentiale

Studii, cercetari si surse

 1. NCBI – Acizii boswellici reduc diferențierea Th17 prin blocarea semnalizării IRAK1 mediată de IL-1β. (Studiu in Engleza)
 2. NCBI – Boswellia Serrata, un potențial agent antiinflamator: o imagine de ansamblu. (Studiu in Engleza)
 3. NCBI – Uleiul esențial de geraniu trandafir ca sursă de medicamente antiinflamatoare noi și sigure. (Studiu in Engleza)
 4. NCBI – Suprimarea inflamației induse de caragenan și colagen II cu ulei de geraniu. (Studiu in Engleza)
 5. NCBI – Efectele de lămâie asupra producției de IL-1beta și IL-6 de către macrofage. (Studiu in Engleza)
 6. NCBI – Suprimarea răspunsurilor alergice și inflamatorii prin uleiuri esențiale derivate din plante din plante și fructe citrice. (Studiu in Engleza)
 7. NCBI – Activitatea anticancer a unui ulei esențial din Cymbopogon flexuosus. (Studiu in Engleza)
 8. NCBI – Mirul inhibă răspunsul inflamator indus de LPS și protejează împotriva ligaturii cecale și a sepsisului indus de puncție. (Studiu in Engleza)
 9. NCBI – Efectul uleiului de smirnă asupra stimulării IL-1beta a activării NF-kappaB și a producției de PGE (2) în fibroblastele gingivale umane și celulele epiteliale. (Studiu in Engleza)
 10. NCBI – Efectele aromaterapiei de lavandă asupra insomniei și depresiei la studenții de la colegiu. (Studiu in Engleza)
 11. NCBI – Efectul uleiului esențial de lavandă asupra inflamației stimulate de LPS. (Studiu in Engleza)
 12. NCBI – Efecte antioxidante, analgezice și antiinflamatorii ale uleiului esențial de lavandă. (Studiu in Engleza)
 13. NCBI – Lavanda (Lavandula stoechas L.) uleiurile esențiale atenuează hiperglicemia și protejează împotriva stresului oxidativ la șobolanii diabetici induși de aloxan. (Studiu in Engleza)
 14. NCBI – Baza științifică pentru utilizarea terapeutică a Cymbopogon citratus, stapf (iarbă de lămâie). (Studiu in Engleza)
 15. Journal of Medical Sciences – Efectele uleiului de ghimbir și a cuișoarei pe unii parametri fiziologici la șobolanele streptozotocin-diabetice și non-diabetice. (Studiu in Engleza)

Acest articol este doar informativ, nu este prescripție, diagnostic sau tratament. În caz de afecțiunii a glandei tiroidale va rugăm consultați un medic specialist.

Rezumat

Similar Posts

Lasă un răspuns