Granola cu scorțișoară și migdale cu ulei esențial
Să-ți faci propriul granola cu ulei esențial este o modalitate excelentă de a te asigura că este atât sănătos, cât și delicios. Această rețetă de granola este făcută cu ingrediente delicioase și sănătoase, încălzite cu o notă de ulei de scorțișoară. Bucurați-vă de această granola peste iaurt.
Ingrediente
4 căni de ovăz
2 căni de nucă de cocos mărunțită neîndulcită
1 ½ cană de migdale feliate
2 linguri de semințe de chia
¼ cană făină din semințe de in
1 linguriță sare
1 cană cireșe uscate
1 cană de merisoare uscate
½ cană miere
¼ cană sirop de arțar
½ cană ulei de cocos
10 picături de ulei esențial de scorțișoară doTerra
Instrucțiuni
- Preîncălziți cuptorul la 160 °C
- Într-un castron mare de sticlă, combinați ovăzul, nuca de cocos mărunțită, migdalele feliate, semințele de chia, făina din semințe de in și sarea. Se amestecă pentru a combina.
- Într-o cratiță mică, la foc mediu, topește împreună mierea, siropul de arțar și uleiul de cocos.
- Turnați amestecul lichid peste amestecul de ovăz. Adăugați ulei esențial. Se amestecă până se combină bine.
- Se toarnă amestecul pe o tavă mare de metal și se da la cuptor.
- Amestecați granola la fiecare zece minute pentru a ajuta granola să se coacă uniform.
- Coaceți timp de 30-40 de minute sau până când granola devine maro auriu. Odată gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
- Adăugați cireșe uscate și merișoare. Depozitați într-un recipient etanș.
Sfat: Similar cu prăjiturile, granola continuă să se gătească pe măsură ce se răcește.