Uleiuri esențiale detox pentru masaj
ÎN ESENȚĂ…
- Corpul elimină zilnic deșeurile prin piele. Uiurile esențiale ajută în procesul de detoxifiere.
- Tradiția a identificat corect plantele care produc uleiuri esențiale detoxifiante, printre care se numără lămâia, tămâia, paciuli și ylang-ylang.
- Regula veche și simplă – „precum în cer, așa și pe pământ” – face referire la modul în care plantele care ajută la îndepărtarea gândurilor și emoțiilor negative pot ajuta și la eliminarea toxinelor din corp.
- Toate uleiurile esențiale de citrice au efect detoxifiant, dar, în general, niciunul nu ar trebui aplicat pe piele în timpul zilei deoarece pot provoca sensibilitate la soare.
DETOXIFIERE CU ULEIURI ESENȚIALE
Deschide o revistă despre sănătate alternativă, citește afișele din ferestrele unui spa sau magazin cu produse alimentare sănătoase, verifică site-ul cabinetului local de sănătate – este foarte probabil să vezi tratamente „detoxifiante” oferite – de la băi de picioare la saune cu infraroșu îndepărtat, diete de curățare și masaje cu aromaterapie. Fiecare cultură are practici tradiționale care ajută corpul nostru uman să se detoxifice – săli de aburi și saune, cure de curățare și ceaiuri pe bază de plante, izvoare termale și băi de nămol.
Aceste tradiții se bazează pe modul în care corpul nostru funcționează deja pentru detoxifiere. Corpurile noastre elimină continuu toxine prin sistemele noastre digestive, urinare, tegumentare (piele), circulatorii, respiratorii și limfatice. Tratamentele tradiționale de detoxifiere sunt concepute pentru a îmbunătăți aceste mecanisme înnăscute. Se pare că oamenii au căutat întotdeauna și au conceput modalități de curățare a corpului de produsele secundare nedorite ale alimentelor, în special alimente gătite și afumate, resturile de stres și oboseală, întâlniri ocazionale cu toxine naturale și episoade sporadice de intoxicație deliberată cauzată de băuturi fermentate și alte substanțe precum narcoticele.
Suntem concepuți să procesăm toxine care apar în mod natural, dar începând cu secolul al XX-lea, corpul uman este din ce în ce mai bombardat cu noi toxine provenite din alimente și băuturi denaturate, consum regulat de substanțe intoxicante precum alcoolul, pesticidele, tutunul și erbicidele, produsele derivate din petrol, poluanții aerului și apei. Oboseala, constipația, gazele, respirația urât mirositoare, imunitatea scăzută, dezechilibrele hormonale, problemele menstruale, menopauza și fertilitatea, problemele pielii, circulația deficitară, schimbările de dispoziție, depresia, infecțiile frecvente și acumularea de mucus pot fi semne că organismul are nevoie de ajutor suplimentar pentru detoxifiere.
La fel ca plantele medicinale, uleiurile esențiale pot fi ajutoare puternice în procesul de detoxifiere. Tradițiile identifică corect plantele detoxifiante, iar multe dintre ele apar frecvent în dieta noastră și în remedii populare, cum ar fi lămâia, grapefruitul, oțetul de mere, ghimbirul, legumele amare și ardeii iuți. Alimentele detoxifiante nu trebuie să fie consumate sub formă de uleiuri esențiale; de fapt, nu trebuie să înghiți niciodată un ulei esențial decât dacă este prescris de un medic licențiat. De exemplu, poți bea o lingură de suc de lămâie în apă călduță în fiecare dimineață pentru a ajuta ficatul în procesul de detoxifiere, iar nu este necesar și nici recomandat să folosești câteva picături de ulei esențial în loc.
Corpul elimină până la 1 kilogram de produse de deșeuri în fiecare zi prin piele. Este logic să menții pielea deschisă și capabilă să elimine eficient produsele de deșeuri. Transpirația are multe funcții, printre care eliminarea deșeurilor, așa că este bine să faci exerciții fizice zilnic, să folosești deodorante în loc de antiperspirante și să te bucuri de saune și băi de aburi ori de câte ori poți. De fapt, corpul se bazează pe un exercițiu simplu precum mersul pe jos timp de jumătate de oră în fiecare zi pentru a circula limfa în partea inferioară a corpului. Perierea pielii întregului corp către inimă, de jos în sus, este o practică simplă care îndepărtează celulele moarte ale pielii și crește circulația limfatică. Utilizarea unui scrub de sare sau zahăr în același mod, apoi înmuierea într-o baie cu scrub dizolvat, este, de asemenea, benefică.
Câteva uleiuri esențiale detoxifiante:
- Chiparos (Cypress): Cupressus sempervirens are efect diuretic, acționează pentru a tonifia vasele de sânge și limfatice și pentru a decongestiona limfa.
- Lămâie (Lemon): Citrus limonum stimulează globulele albe din sânge pentru a apăra organismul împotriva infecțiilor și este eficientă împotriva virusurilor precum gripa. Detoxifică prin sânge și ficat.
- Grapefruit: Citrus racemosa are efect diuretic, antifungic și accelerează circulația limfatică și eliminarea toxinelor. Detoxifică prin piele, tractul urinar, ficat, vezica biliară și sistemul limfatic.
- Fenicul (Fennel): Foeniculum vulgare dulce are efect diuretic și ajută la digestie și eliminare, eliminând paraziții. Detoxifică prin piele, rinichi și tractul digestiv.
- Brad Balsamic (Fir Balsam): Abies balsamia are efect antiseptic, anticancerigen și detoxifică prin glandele suprarenale.
- Tămâie (Frankincense): Boswellia carterii regenerează delicat țesuturile și sistemul nervos prin efectele sale relaxante.
- Ienupăr (Juniper Berry): Juniperus communis are efect antiviral, diuretic și poate ajuta la reducerea celulitei prin eliminarea toxinelor din țesuturile grase și eliminarea acidului uric din sistem. Detoxifică prin rinichi, piele și tractul urinar.
- Palmarosa: Cymbopogon martini curăță sistemul digestiv la nivel celular. Detoxifică prin sistemul nervos și digestiv.
- Patchouli: Pogostemon cablin are tradițional un efect asupra glandelor pentru detoxifierea pielii și întărirea sistemului imunitar prin proprietățile sale de reducere a stresului.
- Menta (Peppermint): Mentha piperita este puternică împotriva infecțiilor și reziduurilor toxice, dar nu trebuie folosită în baie sau direct pe membranele mucoase. Detoxifică prin sistemul respirator și digestiv.
- Trandafir (Rose): Rosa damascena este delicat și atât de relaxant încât se spune că echilibrează hormonii și stimulează sistemul imunitar doar prin acțiunea sa împotriva stresului și a produselor sale.
- Geranium (Rose Geranium): Pelargonium odorantissium sau graveolens îmbunătățește circulația, echilibrează hormonii în special în menopauză și luptă împotriva infecțiilor cu drojdie protejând în același timp bacteriile benefice. Detoxifică prin tonifierea ficatului, pancreasului și splinei.
- Rozmarin (Rosemary): Rosmarinus officinalis crește circulația. Detoxifică sistemul respirator și curăță mucoasa.
- Ylang Ylang: Cananga odorata are un efect puternic de relaxare și detoxifică prin sistemul nervos și digestiv.
O observație despre uleiurile esențiale de citrice: Toate sunt detoxifiante, dar, în general, niciunul nu ar trebui folosit pe piele în timpul zilei, deoarece pot sensibiliza la soare.
Ține minte regula veche „precum în cer, așa și pe pământ” – plantele care ajută la eliminarea toxinelor din corp ajută și la îndepărtarea gândurilor și emoțiilor negative. Cel mai important, profita de o perioadă de detoxifiere autodirijată pentru a te bucura pe deplin – de gustul apei curate, de texturi și culori ale alimentelor proaspete, de satisfacția de a-ți mișca corpul și de plăcerea senzorială a tratamentelor cu uleiuri esențiale făcute în casă. Când vine vorba de toxine, regula este: Redu, Relaxează-te, Revigorează-te și Bucură-te!
AMESTEC DE DETOXIFIERE PENTRU CORP
Folosește acest amestec pentru a ajuta la detoxifierea pielii și a corpului și pentru a reduce celulita. Fii atent(ă) atunci când te clătești în cadă, deoarece poate deveni alunecos!
CANTITATE INGREDIENTE
Ulei esențial de ienupăr 4 picături
Ulei esențial de grapefruit 4 picături
Ulei esențial de rădăcină de angelică 2 picături
Ulei purtător la alegere 20 mL / 4 lingurițe
INSTRUCȚIUNI:
- Amestecă ingredientele.
- Masează zona dorită cu mișcări ferme pentru a activa și a încuraja circulația limfatică. Poți folosi și un roleu anticelulitic disponibil în magazinele de îngrijire a corpului.
SFATURI:
- Folosește ulei de cocos fractionat ca ulei purtător pentru o opțiune fără miros și fără pete.
- Poți pregăti o cantitate mai mare și să o păstrezi într-o sticlă de sticlă închisă la culoare pentru a o folosi la nevoie.
Atenție: Este posibil ca aceste amestecuri să provoace sensibilități; utilizarea recomandată este în diluție (nu mai mult de 1-3 picături pentru copii și 4-7 picături pentru tratamentul întregului corp al unui adult) și nu ca înlocuitor al medicinei tradiționale.
Ulei esențial de ienupăr: Acest ulei vindecător și calmant este ideal pentru utilizarea topică în tratarea problemelor legate de piele, cum ar fi acneea, psoriazisul și infecțiile în general. Este cunoscut pentru ameliorarea disconfortului cauzat de artrită, precum și pentru anxietate, tensiune nervoasă și stres. Poate ajuta la ameliorarea mahmurelii și retenției de lichide, în timp ce previne formarea celulitei.
Ulei esențial de grapefruit: Acest ulei stimulează imunitatea și ajută organismul să se protejeze de daunele cauzate de toxine prin combaterea radicalilor liberi care duc la semnele îmbătrânirii premature. Lucrează pentru eliminarea infecțiilor existente și apărarea organismului împotriva infecțiilor viitoare.
Ulei esențial de rădăcină de angelică: Acest ulei este diuretic, ceea ce înseamnă că determină transpirația, ajutând organismul să scape în mod natural de elementele toxice și de acumularea de deșeuri, în timp ce contribuie la reducerea tensiunii arteriale.
Ulei purtător la alegere: Uleiurile purtătoare ajută la diluarea uleiurilor esențiale înainte de aplicarea topică, deoarece potența acestora poate fi dăunătoare atunci când sunt utilizate în concentrații ridicate fără diluție. Uleiurile purtătoare ajută, de asemenea, uleiurile esențiale să rămână mai mult timp pe piele fără a se evapora rapid.
ULEI DE MASAJ DETOXIFIANT (5% ULEIURI ESENȚIALE)
Alege uleiuri esențiale pe care le savurezi și care detoxifiază sistemele corpului de care ai nevoie cel mai urgent. Încearcă noi combinații fără a ține cont de convenții și schimbă amestecurile la fiecare două săptămâni pentru a menține eficacitatea și a preveni sensibilizarea.
INGREDIENTE CANTITATE
- Uleiuri esențiale
(Se recomandă: mandarină, lămâie, lime, grapefruit, portocală, ienupăr și chiparos)
30 picături în total
Aproximativ 4 picături din fiecare ulei
- Ulei purtător
(cum ar fi: de migdale, de semințe de struguri, de susan sau de cânepă)
2 lingurițe (30 mL)
INSTRUCȚIUNI:
- Adaugă uleiurile esențiale în uleiul purtător.
- Amestecă într-o sticlă de sticlă și utilizează cât mai curând posibil.
Uleiuri esențiale recomandate: Uleiul esențial de lămâie este renumit pentru proprietățile sale astringente, detoxifiante și antiseptice și pentru proprietățile sale anti-infecțioase, dezinfectante și antifungice. Ajută la curățarea, purificarea și hrănirea pielii, oferind o senzație de rejuvenare. Uleiul esențial de portocală este cunoscut pentru a preveni infecțiile fungice și pentru a inhiba creșterea ulterioară a bacteriilor, ceea ce este util pentru dezinfectarea rănilor. Când este aplicat extern, uleiul esențial de lime poate fi, de asemenea, un remediu pentru infecțiile pielii.
Ulei purtător (cum ar fi: de migdale, de semințe de struguri, de susan sau de cânepă):
- Uleiul purtător de migdale oferă o hidratare intensă potrivită pentru toate tipurile de piele. Acest lubrifiant care înmoaie pielea este aproape fără miros și este bogat în vitamine, minerale, proteine și acizi grași esențiali. Pielea va arăta și se va simți hrănită și revitalizată.
- Uleiul purtător de semințe de struguri este un ulei ușor și absorbant rapid, care promovează vindecarea rapidă a rănilor, minimizând aspectul cicatricilor. Nu are miros și nu se știe că patează lenjeria. Pielea, fiind cel mai mare organ, elimină cele mai multe toxine din corp, stimulând astfel circulația sanguină.
- Uleiul purtător de susan este un ulei excelent pentru a ajuta în acest proces prin eliminarea toxinelor din mediul înconjurător din corp prin piele.
- Uleiul purtător de cânepă este un alt ulei absorbit rapid care echilibrează și menține eficient hidratarea pielii, ajutând la prevenirea aspectului îmbătrânirii prin hidratarea pielii. Din acest motiv, este benefic pentru tipurile de piele care suferă de uscăciune cauzată de afecțiuni precum psoriazis, eczemă, acnee și abraziuni minore. Este îmbogățit cu acizi grași esențiali Omega 3 și 6, aminoacizi, acid gamma-linolenic (GLA), acid alfa-linolenic (ALA), proteine și vitamina D, care stimulează absorbția calciului.
Toate produsele Picatura Naturii sunt destinate exclusiv utilizării externe, cu excepția cazului în care se specifică altfel. Aceste informații nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală și nu ar trebui utilizate de către persoanele care sunt însărcinate sau se află sub supravegherea unui practician medical. Vă rugăm să consultați politicile noastre pentru mai multe detalii și să citiți declarația noastră de exonerare de răspundere de mai jos.