7 Uleiuri Esentiale Pentru un Somn mai Bun si Relaxare
Ghid Uleiuri Esentiale

7 Uleiuri Esentiale Pentru un Somn mai Bun

Deseori, aromele sunt trecute cu vederea ca un instrument pentru un somn mai bun. Există o serie de uleiuri esentiale pentru un somn mai bun, care vă pot ajuta să vă relaxați, mental și fizic, și să vă ajuta să dormiți mai bine. Iata cateva beneficii pe care aceste uleiuri aromate le aduce: îmbunătățirea somnului,…

Deseori, aromele sunt trecute cu vederea ca un instrument pentru un somn mai bun. Există o serie de uleiuri esentiale pentru un somn mai bun, care vă pot ajuta să vă relaxați, mental și fizic, și să vă ajuta să dormiți mai bine.

Iata cateva beneficii pe care aceste uleiuri aromate le aduce: îmbunătățirea somnului, ameliorarea stresului, ridicarea stării de spirit și stimularea performanței.

Cum afectează mirosurile corpul și mintea ?

Probabil ați avut experiența de a întâlni un miros care evocă instantaneu o amintire puternică.

Simțul mirosului nostru este direct conectat la centrele de memorie și emoție ale creierului. Celulele din interiorul nasului detectează mirosurile din mediul nostru și trimit informații către creier, prin intermediul nervului olfactiv. (De asemenea, avem un grup de celule în partea de sus a gâtului care detectează mirosurile din alimentele pe care le consumăm și transmit acea informație de-a lungul aceluiași canal olfactiv către creier.)

Informațiile despre miros ajung imediat la sistemul limbic al creierului, care include regiuni precum amigdala care controlează reacțiile emoționale și memoria.

Informațiile pe care le preluăm din celelalte simțuri călătorește mai întâi într-o altă regiune a creierului, talamul, care acționează ca o stație de releu, trecând de-a lungul datelor senzoriale spre celelalte părți ale creierului care ne produc percepțiile senzoriale. Doar mirosul se merge direct în centrul emoțiilor și al memoriei creierului.

Practici vechi de aromoterapie cu Uleiuri Esentiale Pentru un Somn mai Bun, încă utile astăzi

Utilizarea uleiurilor esențiale în scopuri medicinale se întorc la societățile egiptene, chineze și romane. Ați auzit vreodată de “jurământul lui Hipocrate“? Aceasta este angajamentul etic luat de doctorii de secole. Este numit după medicul grec, Hipocrate, care a studiat efectele plantelor medicinale si a uleiurilor esențiale fiind un susținător al proprietăților lor de vindecare și de promovare a sănătății.

Aromaterapia este un termen modern pentru această practică străveche. Și de ani buni, oamenii de știință au efectuat studii cu privire la beneficiile pentru promovarea somnului, atenuarea stresului, reducerea durerii și reglarea stării de spirit a uleiurilor esențiale.

Beneficiile științifice ale uleiurilor esențiale pentru somn, dispoziție și sănătate

Un studiu din 2017 a comparat efectele masajului de aromaterapie și acupresiune asupra calității somnului. S-a descoperit că un amestec de uleiuri esențiale care promovează somnul a funcționat mai eficient pentru a îmbunătăți atât calitatea somnului, cât și calitatea vieții decât acupresiunea.

Persoanele care se confruntă cu simptome de stres și anxietate adesea au probleme să adormă. Există un studiu de cercetare care indică faptul că aromaterapia folosind uleiuri esențiale poate ajuta la ameliorarea simptomelor de stres și anxietate, ceea ce poate contribui la îmbunătățirea indirectă a somnului.

Un studiu a descoperit că aromaterapia a îmbunătățit atât depresia, cât și anxietatea într-un grup de femei post-partum. Și o analiză din 2016 a găsit aromaterapia eficientă în reducerea stresului și a depresiei – precum și a simptomelor menopauzei – la femeile de vârstă mijlocie.

Top 7 Uleiuri Esentiale Pentru un Somn mai Bun

Deci care sunt cele 7 uleiuri care te pot ajuta sa dormi mai bine?

Ulei Esential de Lavanda

Lavanda are un miros liniștitor, care este asociat de mult timp cu relaxarea și somnul și este folosit ca remediu natural pentru anxietate.

Ulei Esential de Vanilie

Mirosul dulce al vaniliei este atrăgător pentru multe persoane și are o istorie lungă de utilizare pentru relaxare și ameliorarea stresului. Vanilia poate avea efecte sedative asupra organismului.

Ulei Esential de Trandafir si Muscata

Aceste două uleiuri esențiale au mirosuri florale similare și ambele s-au dovedit că reduc stresul și anxietatea, singure și în combinație cu alte uleiuri esențiale. Unii experți în somn recomandă valeriana ca ulei esențial pentru aromaterapia somnului.

Ulei Esential de Iasomie

Un parfum dulce floral, iasomia pare să aibă capacități serioase de promovare a somnului. Cercetările arată că iasomia îmbunătățește calitatea somnului, precum și crește vigilența în timpul zilei.

Ulei Esential de Lemn de Santal

Cu un parfum bogat, lemnos, pământesc, lemnul de santal are o istorie străveche de utilizare pentru relaxare și ameliorarea anxietății. Cercetările științifice indică că lemnul de santal poate fi eficient în ameliorarea simptomelor de anxietate. Cercetările au arătat, de asemenea, că lemnul de santal poate avea efecte sedative, reducând trezirea și creșterea cantităților de somn non-REM.

Uleiuri Esentiale de Citrice

Similar cu lemnul de santal, acesta este un grup de arome care pot fi stimulatoare sau care favorizează somnul, în funcție de reacția dvs. individuală și de tipul de ulei de citrice utilizat. S-a dovedit că Bergamot, un tip de portocal, ușurează anxietatea și îmbunătățește calitatea somnului. Uleiul de lămâie a demonstrat efecte de anxietate și de reducere a depresiei în cercetare.

Citricele pot ajuta unele persoane să adoarmă mai ușor, în timp ce altele pot găsi că aceste parfumuri proaspete și luminoase sunt relaxante, dar nu favorizează somnul. Dacă parfumurile de citrice vă stimulează, nu le folosiți înainte de culcare, dar luați în considerare utilizarea lor în timpul zilei, pentru a vă ajuta să vă simțiți înviorat și relaxat.

Similar Posts

Lasă un răspuns