Din ce sunt facute si ce contin aceste uleiuri esentiale terapeutice de la doterra.

Aceste Uleiuri esentiale terapeutice sunt substante volatile extrase din plante (radacini, frunze, scoarta sau tulpini de copaci, flori, seminte). Atunci cand mirosim un trandafir sau strangem in mana o frunza de menta, simtim de fapt uleiul esential.

In natura, uleiurile esentiale sunt de fapt sistemul de aparare al plantelor impotriva daunitorilor si parazitilor: sistemul imunitar al plantei.

Uleiurile esentiale doTerra sunt extrem de concentrate si pure. Fiecare ulei esential contine pana la 300 de constituenti chimici naturali, iar iar concentratia anumitor constituenti da potenta fiecarui ulei in parte.

Stiai ca Uleiul Esential de Tamaie (Frankincense) de la doTerra are 3specii in compozitia lui, iar pentru ca acesta sa fie cu adevarat terapeutic, alfa-pinene trebuie sa se regaseasca in proportie de peste 75% ? … o picatura de ulei de menta are puterea a 27 de cesti de ceai de menta ?

De ce sa alegem uleiuri esentiale pure?

  1. Sunt antiinfectioase, antiseptice, si antivirale, au propietati cicatrizante, antidolorifice, digestive, regleaza imunitatea, hormonii si intaresc vasele de sange.
  2. Sunt adevarate antibiotice naturale, dovedindu-si eficienta inca din 1887 ( Chamberland a evaluat stintific virtutile de antibiotic ale uleiului de oregano, scortisoara si cuisoare impotriva Bacilului anthracis). In cazu antibioticelor, organismul se obisnuieste cu actiunea lor, trebuie marita doza si efectele sunt devastatoare pentru organism. Dimpotriva, uleiurile pure, datorita structuri lor cu cel putin 200 de substante active, lupta eficient si apara organismul, nu provoaca dependenta si nu distrug flora intestinala, asa cum fac antibioticele clasice.
  3. Uleiurile sunt antiviral, deci lupta eficient virusilor si, mai mult, prin actiunea lor impiedica infectile. De exemplu, tratand gripa sau raceala (virale), se evita degenerarea in bronsite sau sinuzite (bacteriene).
  4. Stopeaza germenii si o varietate de bacterii, avand o influenta pozitiva asuipra sistemului imunitar. Uleiurile Esentiale difuzate dezinfecteaza o camera in mai putin de 10 minute.  Adio germeni si bacterii nocive! Un nou studiu realizat in Anglia la Universitatea Manchester, a aratat ca dupa dezinfectarea cu uleiuri esentiale nu a ramas nici un germen viu: Stafilococul Auriu, Clostridium difficile, Escherie coli, etc.
  5. Sunt peste zece mii de studii care atesta eficienta uleiurilor esentiale . Ele au intrat pe usa principala in emdicina si continua sa uimeasca!