5 moduri de a folosi uleiuri esențiale în fiecare zi
Ghid Uleiuri Esentiale

5 moduri de a folosi uleiuri esențiale în fiecare zi

Dacă sunteți ceva asemănător cu noi, ați acumulat destul de multe uleiuri esențiale – dar nu aveți idee cum să le folosiți? 5 moduri de a folosi uleiuri esențiale în fiecare zi Dincolo de inhalarea ocazională pentru a ameliora durerile de cap sau pentru a obține un impuls de energie, indiferent dacă doriți să luptați…

Dacă sunteți ceva asemănător cu noi, ați acumulat destul de multe uleiuri esențiale – dar nu aveți idee cum să le folosiți? 5 moduri de a folosi uleiuri esențiale în fiecare zi

Dincolo de inhalarea ocazională pentru a ameliora durerile de cap sau pentru a obține un impuls de energie, indiferent dacă doriți să luptați împotriva oboselii, să reduceți tensiunea sau să îmbunătățiți puterea de concentrare, citiți 5 moduri de a profita la maximum de aceste uleiuri puternice.

5 moduri de a folosi uleiuri esențiale

1. DIFUZIE

Difuzarea uleiurilor esențiale dimineața este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua ‘cu dreptu’. Pe parcursul zilei, încercați uleiuri stimulante pentru muncă sau pentru studiu sau uleiuri înălțătoare dacă aveți nevoie de un impuls de energie. Încercați uleiuri relaxante și sedative la culcare.

2. INHALARE

Elibereați-vă mintea, apoi inspirați direct dintr-o sticlă deschisă sau frecați o picătură de ulei între palmele dumneavoastră, și respirați aroma. Aplicați câteva picături pe o batistă și purtați-o în buzunar sau creați un inhalator de ulei esențial sau un colier pe care îl puteți mirosi oricând doriți.

3. MASAJE

Adugă ulei la următorul tău masaj sau oferă-ți un masaj acasă pentru a ușura tensiunea și a pune circulația sângelui în mișcare. Creează-ți propriul ulei de masaj adăugând 15-20 picături diluate la 1/2 cană de ulei purtător. Începeți prin masarea picioarelor, deoarece permite uleiurilor să intre rapid în fluxul sanguin.

4. BĂI CALDE

Adăugați 2-5 picături de ulei esențial împreună cu săruri Epsom. Evitați să folosiți scorțișoară, casia, oregano, wintergreen și lemongrass în băi cu uleiuri esențiale, deoarece acestea pot irita pielea sensibilă.

5. TOPIC

Cele mai obișnuite locuri pentru aplicarea uleiurilor sunt tălpile picioarelor, pe piept, la tâmple și la punctele de puls. Aplicați 2 până la 3 picături (puțin înseamnă mult) chiar pe piele, sau combinați între 5 și 10 picături cu un ulei purtător precum uleiul de jojoba, de cocos sau ulei de măsline.

Nu toate uleiurile sau mărcile de uleiuri sunt sigure de aplicat topic. Înainte de a aplica ulei esențial în mod topic, consultați producătorul pentru a vedea dacă este în siguranță utilizarea acestuia.(Vă recomandăm doTerra.com) Apoi consultați această listă utilă pentru a afla unde ar trebui să aplicați uleiurile.

Notă: nu folosiți niciodată uleiuri esențiale (chiar și topice sigure) în canalul urechii sau în apropierea ochilor!

Uleiuri esențiale mod de folosire

Pentru stres, greață, boală de mișcare, insomnie, dureri de cap aplicați lavandă, busuioc sau mentă pe tâmple sau în spatele gâtului (ceafă).

Ulei de ienupăr pentru tinitus și lavandă sau busuioc pentru otite, aplicați în afara urechilor

În spatele urechilor: mentă, lămâie, eucalipt pentru dureri de cap, amețeli, anxietate, oboseală și lavandă, mușețel pentru insomnie

Umeri: ylang ylang, cuișor, verdeață de iarnă pentru dureri de umăr sau articulații

Piept: eucalipt, mentă, lămâie pentru congestie toracică, tuse, bronșită, astm

Peste inimă: ylang ylang, bergamotă pentru depresie, stres

Abdomen: salvie pentru crampe menstruale și mentă, piper, ghimbir, fenicul pentru probleme digestive, greață

Talpa piciorului: mentă, lămâie, eucalipt pentru probleme respiratorii și ylang ylang, bergamot pentru stres

Degetu mare de la picior: grapefruit, ienupăr, lemongrass pentru colon, vezică, ficat. Partea inferioară a degetului mare: mentă, rozmarin, lavandă pentru durerile de cap

Cum să folosești uleiuri esențiale topic?

SFATURI ESENȚIALE

Acest ghid nu este menit să înlocuiască sfatul medical. Aveți întotdeauna grijă să discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea uleiurilor esențiale pentru anumite probleme de sănătate pentru a vă asigura că acest lucru este sigur pentru dumneavoastră!

  • Dacă aveți pielea ușor iritată, încercați mai întâi să folosiți uleiuri esențiale cu un ulei purtător. Dacă apare roșeață, aplicați ulei purtător pe zonă pentru a dilua uleiul esențial.
  • Uleiurile citrice pot crește sensibilitatea la soare, așa că evitați soarele timp de 12 ore după aplicare.
  • Pentru a-și păstra potența, păstrați uleiurile esențiale păstrate departe de lumina soarelui și umiditate. Uleiurile esențiale sunt extrem de concentrate și pot șterge lacul de pe unghii și chiar topesc plasticul.
  • Uleiurile și uleiurile purtătoare pot păta îmbrăcămintea, gresia și mobilierul – așa că aveți grijă!
  • Evitați să folosiți ustensile sau recipiente din metal sau plastic pentru a amesteca sau aplica uleiuri esențiale. Folosiți sticla sau ceramică.

Sursă: https://helloglow.co/5-ways-to-use-essential-oils/

Similar Posts

Lasă un răspuns