Ce este un ulei purtator
Ghid Uleiuri Esentiale

Ce este un ulei purtător pentru uleiuri esențiale?

Ce este un ulei purtător? Este acel ulei presat la rece din partea grasă a unei plante vegetale, cum ar fi semințele din măsline. Acest ulei este folosit ca „ulei purtător” a uleiurilor esențiale pe piele, de unde și denumirea de ulei purtător. Uleiurile esențiale sunt foarte puternice atunci când nu sunt diluate. Un ulei…

Ce este un ulei purtător?

Este acel ulei presat la rece din partea grasă a unei plante vegetale, cum ar fi semințele din măsline. Acest ulei este folosit ca „ulei purtător” a uleiurilor esențiale pe piele, de unde și denumirea de ulei purtător. Uleiurile esențiale sunt foarte puternice atunci când nu sunt diluate. Un ulei purtător va dura mai mult decât un ulei esențial, deoarece nu este la fel de volatil și îi va lua mai mult timp pentru a se evapora.

Spre deosebire de uleiurile esențiale, uleiurile purtătoare nu au o aromă concentrată, deși unele pot avea un miros ușor. Uleiul purtător sau uleiul de bază este utilizat pentru a dilua un ulei esențial ce este aplicat pe piele, păstrând pielea să se irite și să permită uleiului esențial să fie eficient pe corp.

Care uleiuri purtătoare sunt cele mai bune de utilizat?

Uleiurile purtătoare au fiecare utilizări terapeutice diferite. Alegerea uleiului va depinde de beneficiile pe care le doriți. Cele mai utilizate uleiuri purtătoare sunt uleiul de nucă de cocos fracționat, uleiul de migdale dulci, uleiul de floarea soarelui și uleiul de măsline. Aceste uleiuri sunt considerate cele mai bune pentru aromaterapie, dar nu se limitează doar la uleiurile menționate anterior. Majoritatea uleiurilor de nuci, semințe și vegetale utilizate la gătit pot fi utilizate ca ulei purtător.

Pentru cel mai bun rezultat pe piele sau aromaterapie, uleiurile purtătoare utilizate trebuie să fie cât mai naturale. În sensul natural, unele dintre uleiurile găsite într-un magazin alimentar pot fi foarte rafinate, determinându-le să conțină reziduuri de petrol și solvenți. cu cât un ulei presat la rece este mai neprocesat sau organic, cu atât sunt mai bune pentru aromaterapie. De asemenea, uleiurile neprocesate sunt considerate a fi mai bogate în proteine, vitamine și minerale, ceea ce duce la o piele și un corp mai sănătoas.

Care uleiuri esențiale sunt cele mai indicat de diluat?

Orice ulei este în regulă să se dilueze și va economisi bani pe termen lung. Chiar și în continuare există o serie de uleiuri esențiale care pot provoca sensibilitate și ar trebui diluate. Simptomele de sensibilitate față de un ulei esențial este o mâncărime ușoară până la erupții severe. Sensibilitatea la un ulei care este folosit în mod continuu fără diluare poate duce chiar la cazuri severe de reacție alergică, cum ar fi dificultăți de respirație și, eventual, șoc anafilactic.

Din fericire, majoritatea uleiurilor nu provoacă astfel de reacții, iar cele care provoacă sensibilitate sunt mai puțin susceptibile de a fi diluate. Unele, dar nu toate, dintre aceste uleiuri care trebuie diluate sunt piperul negru, wintergreen, ghimbirul și eucaliptul. Când se diluează cu cantități mici de uleiuri esențiale, este mai bine să se măsoare prin picături. Pentru fiecare linguriță de ulei fractionat de cocos sau oricare alt ulei purtător ar trebui să adăugați două picături de ulei esențial.

În concluzie, uleiul purtător este uleiul presat la rece din semințele unei plante vegetale. Este ceea ce este folosit pentru a dilua un ulei esențial pe piele. Uleiul esențial este volatil și se va evapora rapid fără utilizarea uleiului purtător. Aproape orice tip de ulei de gătit poate fi utilizat ca ulei purtător, dar se recomandă utilizarea uleiurilor mai organice pentru rezultate mai bune.

Ce este un ulei purtător pentru uleiuri esențiale?

Utilizarea uleiurilor purtătoare va reduce sensibilitatea multor uleiuri esențiale, permițându-le să fie utilizate pentru beneficiile dorite. Folosești uleiuri purtătoare pentru piele și aromaterapie? Ce uleiuri esențiale folosești cu ce ulei purtător?

Similar Posts

Lasă un răspuns