Beneficiile uleiului esențial de grapefruit pentru sănătate
ÎN ACEST ARTICOL
Beneficii pentru sănătate – Riscuri pentru sănătate – Cantități și doze
Care sunt beneficiile uleiului esențial de grapefruit pentru sănătate? Ajută la tot, de la reducerea tensiunii arteriale și ameliorarea stresului până la tratarea și protejarea pielii. Este extras prin presare la rece din coaja fructului. Cunoscut și sub numele de Citrus paradisi, uleiul esențial de grapefruit are multe beneficii medicinale. Este folosit în unguente topice și creme pentru piele, precum și în aromaterapie, de mii de ani.
Grapefruitul este o încrucișare hibridă între portocale dulci și pomelo. Este originar din Asia și a fost dus în Caraibe de europeni în anii 1800. Uleiul esențial de grapefruit este mai scump decât alte uleiuri esențiale de citrice, deoarece este mai greu de extras decât din alte fructe citrice.
Uleiurile esențiale conțin concentrații puternice de mirosuri și arome ale plantelor și fructelor din care sunt extrase.
Beneficiile uleiului esențial de grapefruit
Există multe utilizări pentru uleiurile esențiale, în special în medicină. Au fost utilizați ca agenți antivirali, antimicrobieni, anticancer și de penetrare a pielii (creșterea durabilității pielii). Alte beneficii pentru sănătate includ:
Reduceți tensiunea arterială și reduceți stresul
Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială afectează unul din patru americani. Identificarea modalităților de a reduce factorii declanșatori ai stresului și efectele negative ale hipertensiunii arteriale este importantă pentru menținerea unui stil de viață sănătos.
Aromaterapia este recomandată de medicii din întreaga lume pentru a reduce stresul și hipertensiunea arterială. Sa demonstrat că inhalarea vaporilor uleiului esențial de grapefruit încălzit are efecte pozitive imediate și pe termen lung asupra persoanelor cu hipertensiune arterială.
Proprietăți antibacteriene și antimicrobiene
Bacteriile sunt peste tot și, deși nu toate sunt rele – probioticele și drojdia, de exemplu – este important să le țineți sub control pentru a menține un mediu sănătos. O modalitate de a face acest lucru este curățarea suprafețelor cu produse cu proprietăți antibacteriene.
Uleiul esențial de grepfrut are un compus, limonen, care s-a dovedit a fi un agent antibacterian foarte eficient.
Proprietățile antimicrobiene (ucide sau oprește creșterea microorganismelor) se găsesc în uleiul esențial de grepfrut. Un studiu a constatat că uleiul a fost foarte eficient împotriva MRSA, un grup de bacterii greu de tratat datorită rezistenței lor mai puternice în mod natural la antibioticele de zi cu zi.
Prevenirea și tratarea afecțiunilor pielii
Utilizarea uleiurilor pe bază de plante pentru a vindeca organismul poate fi urmărită până în Egiptul antic. Astăzi, peste 90 de uleiuri esențiale sunt folosite în produsele dermatologice, tratând toate tipurile de afecțiuni ale pielii. Peste 1.500 de combinații ale acestor uleiuri pot fi găsite în creme medicinale, loțiuni, creme hidratante și unguente.
Pielea este prima noastră linie de apărare împotriva bacteriilor purtătoare de boli. Atunci când este compromisă de o tăietură sau zgârietură, un ulcer sau arsuri solare, puterile sale de apărare sunt slăbite. S-a dovedit că uleiurile esențiale sunt eficiente în vindecarea pielii și oferă o barieră împotriva bacteriilor.
Bogat in antioxidanti
Studiile au arătat că uleiul esențial de grepfrut este bogat în antioxidanți. S-a demonstrat că antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva cancerului, a bolilor de inimă și a altor boli {Science News: Antioxidants: Preventing Diseases, Naturally.”}.
Riscuri de sanatate
Uleiul esențial de grepfrut ar trebui să fie sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este utilizat local sau prin inhalare. Există, totuși, câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când utilizați orice ulei esențial. Acestea includ:
- Consumul intern. Uleiurile esențiale s-au dovedit sigure atunci când sunt utilizate pe piele sau inhalate când sunt încălzite. Ele sunt, totuși, foarte toxice și pot fi fatale la doze mari dacă sunt ingerate.
- Fotosensibilitate. Uleiurile esențiale sporesc puterea razelor solare, ceea ce poate duce la arsuri solare.
- Animale de companie. Când începeți să utilizați produse cu uleiuri esențiale, acordați atenție modului în care reacţionează animalele dvs. de companie. Ele pot fi mai sensibile la uleiurile esențiale decât oamenii.
- Sarcina. Uleiurile esențiale au fost folosite de femei pentru a ajuta cu stresul și anxietatea sarcinii, dar este recomandat să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a le utiliza.
Cantități și doze
Datorită concentrațiilor lor puternice, uleiurile esențiale trebuie diluate cu apă sau alte uleiuri înainte de utilizare.
Cantitățile de dozare depind de cum și pentru ce este utilizat uleiul esențial.
- Ulei de masaj: Amestecați 10 până la 20 de picături de ulei esențial cu un ulei vegetal (purtator)
- Baie aromaterapeutică: Se amestecă 3 până la 15 picături în apă
- Odorizant de cameră: 20 de picături în 120 de apă
- Apa de gură: 1 până la 3 picături pentru un 1/4 pahar cu apă
- Baie pentru mâini sau picioare: 10 picături pentru fiecare 1 litru de apă