Top 4 uleiuri esențiale antibacteriene
De ce nu ați primi ajutorul de care aveți nevoie pentru a lupta împotriva bacteriilor dintr-o resursă naturală?
Interesant este că majoritatea medicamentelor eliberate pe bază de rețetă se bazează pe uleiuri esențiale derivate din plante și, ori de câte ori este posibil, recomand să mergi cu o abordare naturală în primul rând.
De aceea, atunci când vine vorba de combaterea bacteriilor, nimic nu bate o combinație de alimente sănătoase și uleiuri esențiale antibacteriene.
Acest lucru se datorează faptului că atunci când punem materiale sintetice în corpurile noastre, corpul nostru nu știe cum să proceseze aceste așa-numite substanțe străine.
Chiar dacă medicamentul rezolvă problema, este posibil să provoace altul. Poate avea un impact semnificativ asupra hormonilor, sistemului endocrin, funcției creierului și multe altele.
Desigur, ar trebui să fii educat înainte de a încerca orice substanță, sintetică sau naturală, dar în cele mai multe cazuri, abordarea naturală te avantajează cel mai mult, mai ales pe termen lung.
Potrivit unui studiu publicat în Neuropharmacology, sinteticele cauzează probleme cu funcționalitatea creierului prin „îmbunătățirea funcției cognitive” și a memoriei.
Un alt motiv este că antibioticele prescrise pot face tulpinile bacteriene rezistente la antibiotice. Cu alte cuvinte, antibioticele sintetice ucid de obicei bacteriile bune care trăiesc în corpul nostru și avem nevoie de acele bacterii bune pentru a rămâne sănătoși.
În același timp, multe antibiotice sunt ineficiente în uciderea bacteriilor, deoarece infecția este rezistentă la medicamente datorită utilizării pe scară largă. Dezinfectantele pentru mâini sunt simbolul excesului antibacterian.
De aceea ar trebui să evitați săpunul antibacterian și medicamentele pe bază de rețetă în favoarea acestor uleiuri esențiale antibacteriene.
Uleiuri esențiale antibacteriene: Top 4
Uleiurile esențiale au fost folosite de secole pentru a trata orice, de la anxietate și depresie la artrită și alergii, așa că ideea de a le folosi pentru a lupta împotriva infecțiilor nu este nouă.
Au fost folosite pentru a lupta cu orice, de la bacterii patogene și viruși până la ciuperci. În cele din urmă, dovezile sugerează că uleiurile esențiale antibacteriene pot ucide în mod eficient bacteriile fără a provoca rezistență, făcându-le excelente resurse antibacteriene și antimicrobiene.
În practica clinică, am descoperit că uleiurile de oregano, scorțișoară, cimbru și arbore de ceai sunt unele dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale antibacteriene pentru combaterea infecțiilor bacteriene.
Ulei esențial de scorțișoară
Uleiul de scorțișoară a fost studiat în Journal of Contemporary Dental Practice pentru eficacitatea sa împotriva „E. faecalis planctonic” într-o procedură de canal radicular. Uleiul esențial de scorțișoară a eliminat creșterea bacteriilor după șapte și paisprezece zile de procedură, făcându-l o opțiune naturală compatibilă.
„Uleiul esențial de Cinnamomum zeylanicum este un agent antibacterian eficient împotriva planctonicului și biofilmului E. faecalis și poate fi un excelent agent antimicrobian în tratamentul canalului radicular”, a concluzionat studiul.
Ulei esențial de cimbru
Uleiul de cimbru are proprietăți antimicrobiene. Departamentul de Știință și Tehnologie Alimentară de la Universitatea din Tennessee a efectuat cercetări pentru a evalua eficacitatea acestuia împotriva bacteriilor găsite în lapte și salmonella. Picături de ulei esențial de cimbru cu recunoaștere GRAS (recunoscut în general ca sigur) au fost plasate pe bacterii în același mod în care a fost uleiul esențial de scorțișoară.
Descoperirile, care au fost publicate în Jurnalul Internațional de Microbiologie Alimentară, sugerează că „nanoemulsiile” ar putea fi opțiuni excelente pentru a ne proteja organismul de bacterii prin utilizarea uleiului de cimbru ca și conservant alimentar antimicrobian. Nu este aceasta o opțiune mai bună decât abordarea chimică tradițională? Fara indoiala!
Ulei esențial de oregano
Interesant, dar deloc surprinzător, rezistența bacteriană la antibioticele standard a devenit o problemă majoră în domeniul medical. Acest lucru a crescut interesul pentru plante ca potențiale bacterii antibacteriene.
Uleiul de oregano și nanoparticulele de argint, cunoscute și sub denumirea de argint coloidal, au demonstrat în studii (1, 2) că au activitate antibacteriană puternică împotriva unor tulpini bacteriene rezistente la medicamente. Rezultatele au arătat că atât tratamentele individuale, cât și cele combinate au redus densitatea celulară, ceea ce permite activitatea antimicrobiană prin distrugerea celulelor. În general, aceste descoperiri sugerează că uleiul esențial de oregano poate fi util în tratamentul infecțiilor.
Ulei esențial de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este o alternativă excelentă pentru combaterea bacteriilor local. Uleiul de arbore de ceai s-a dovedit a fi eficient împotriva infecțiilor cu E. coli și stafilococ atunci când este combinat cu eucalipt, care este una dintre recomandările mele pentru combaterea infecțiilor găsite în răceala toracică, potrivit cercetărilor din India.
Studiile au arătat că a existat un efect imediat după aplicare, urmat de un efect cu eliberare lentă pe o perioadă de 24 de ore. Aceasta înseamnă că există un răspuns celular inițial în momentul utilizării, dar uleiurile par să continue să funcționeze în organism, făcându-l și o opțiune antimicrobiană excelentă.
Recomand să combinați unul dintre aceste uleiuri, sau o combinație a acestora, cu o linguriță de miere și/sau ulei de cocos și aplicarea locală pe zona afectată. Puteți chiar să combinați o picătură de ulei de oregano, ulei de scorțișoară și ulei de cimbru cu miere pentru a face un tonic, deși vă recomand întotdeauna să vă educați cu privire la toate uleiurile înainte de a le ingera, mai ales dacă aveți o afecțiune, sunteți însărcinată, sau alăptarea.
În cele din urmă, aceste uleiuri sunt mai blânde cu mucoasa intestinală și pot fi folosite pentru perioade scurte de timp intern și perioade mai lungi de timp extern, atâta timp cât medicul dumneavoastră aprobă și nu aveți reacții negative la acestea.
Beneficiile și aplicațiile uleiurilor esențiale antibacteriene
- Combate infecțiile bacteriene precum Candida și E. Coli
De mult timp, uleiurile esențiale sunt cunoscute ca având proprietăți antibacteriene. A fost efectuat un studiu care a folosit 52 de uleiuri esențiale antibacteriene diferite împotriva diferitelor tulpini bacteriene, inclusiv infecții cu candida, salmonella și stafilococ, precum și infecții ale pielii și pneumonie.
Studiul a menționat în mod special uleiul esențial de cimbru și uleiul de vetiver drept cele mai eficiente uleiuri. Acesta este motivul pentru care multe companii farmaceutice ar putea fi interesate în utilizarea extractelor de plante în medicină ca și conservanți.
- Eliminați infecțiile cu stafilococ
Mai multe uleiuri, inclusiv ulei de patchouli, ulei de arbore de ceai, ulei de geranium, ulei de lavandă și extract de semințe de grepfrut, au fost studiate la Departamentul de Științe Biologice al Universității Metropolitane din Manchester împotriva diferitelor infecții cu stafilococ. Aceștia au fost testați individual și în diferite combinații pentru activitatea antibacteriană împotriva „trei tulpini de Staphylococcus aureus, în special Oxford S. aureus NCTC 6571 (tulpină Oxford), S. aureus epidemic rezistent la meticilină (EMRSA 15) și MRSA (netipabil).”
Combinația dintre extractul de semințe de grepfrut și uleiul de mușcata, precum și uleiul de mușcate și arbore de ceai, au fost cei mai eficienți agenți antibacterieni atunci când sunt utilizați ca vapori.
- Asistență în lupta împotriva infecțiilor
Nu este surprinzător faptul că unii oameni sunt inconfortabil să viziteze spitale din cauza numeroaselor infecții găsite acolo. Mai multe uleiuri esențiale au fost testate pentru capacitatea lor de a combate Staphylococcus aureus (MRSA), care poate cauza probleme serioase cu infecțiile țesuturilor moi, oaselor sau implanturilor. Uleiul de arbore de ceai și uleiul de eucalipt au demonstrat proprietăți antibacteriene promițătoare. De fapt, aceste uleiuri au fost folosite în medii medicale pentru a combate diferite tulpini care au dezvoltat rezistență la alte medicamente preventive.
Alte uleiuri esențiale antibacteriene, cum ar fi cimbru, lavandă, lămâie, lemongrass, scorțișoară, grapefruit, cuișoare, lemn de santal, mentă, kunzea și ulei de salvie, au fost testate în continuare. Uleiul de cimbru, lămâie, lemongrass și scorțișoară au fost cele mai eficiente, dar toate uleiurile au oferit o protecție antibacteriană semnificativă ca tratamente topice.
- Anti MARCONS
MARCoNS este o tulpină de bacterii dificilă care este definită ca stafilococ coagulază negativă multirezistentă la antibiotice. MARCONS este dificil de tratat datorită capacității sale unice de a se proteja de tratament, inclusiv de antibiotice, prin formarea unui biofilm protector.
Potrivit unui studiu publicat în Applied and Environmental Microbiology, anumite uleiuri esențiale antimicrobiene au depășit antibioticele prescrise în uciderea bacteriilor din biofilme. Cercetătorii au testat câteva uleiuri esențiale pentru a vedea cât de eficiente au fost în distrugerea biofilmelor formate din „Pseudomonas aeruginosa (PAO1), Pseudomonas putida (KT2440) și Staphylococcus aureus SC-01. P. aeruginosa” este o bacterie găsită în sol, apă. , și animale care oferă o cale ideală în corpul uman.
Deoarece biofilmele sunt rezistente la antibiotice și pot provoca infecții severe, chiar fatale, sunt necesare alte tratamente sigure și eficiente care nu creează rezistență la aceste tulpini periculoase. Uleiul esențial de scorțișoară a fost cercetat și poate oferi o protecție antibacteriană atât de necesară.
- Țineți bacteriile la distanță în timp ce călătoriți
Bacteriile intră în organism prin diferite deschideri, inclusiv gura, urechile și nasul. Dacă animalul sau planta pe care o consumați conține un virus sau bacterii, le puteți mânca. Ele pot fi obținute înotând în apă contaminată sau bând. Acești invadatori pot intra chiar în organism prin porii pielii.
Cu toate acestea, una dintre cele mai comune modalități de a contracta o infecție este prin aer. Îl poți inspira, ceea ce poate introduce bacterii în plămâni. Acesta este motivul pentru care ar trebui să-ți acoperi gura când strănuți.
Călătoriile, în special în aeroporturi și gări, vă pot pune într-o poziție vulnerabilă la bacterii. Cu toții trebuie să respirăm, dar luarea măsurilor de precauție înainte, în timpul și după călătorie poate fi extrem de benefică.
Uleiul esențial de oregano a fost folosit în studii pentru a-și demonstra eficacitatea împotriva unor tulpini bacteriene specifice. Rezultatele au arătat că uleiul esențial de oregano are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.
Cum se folosesc uleiurile esențiale antibacteriene?
După cum sa menționat anterior, unele uleiuri esențiale antibacteriene pot fi utilizate într-o varietate de moduri. Ele pot fi utilizate intern (doar dacă sunt 100% pure), topic și difuzate. Iată câteva rețete antibacteriene.
Tonic super antibacterian
INGREDIENTE:
- 1 picătură ulei esențial de oregano
- 1 picătură de ulei esențial de ghimbir
- 1 picătură de ulei esențial de mentă
- 1 picătură de ulei esențial de grapefruit
- 1 picătură ulei esențial de scorțișoară
- 1 picătură ulei esențial de cimbru
- 1/2 căni de apa
DIRECTII:
Într-un pahar, amestecați toate ingredientele și amestecați bine. Bea odată ce totul este combinat.
Precauție: Consumați numai dacă este aprobat de medicul dumneavoastră și prin resurse educaționale adecvate. Deoarece multe uleiuri au fost combinate cu alte ingrediente, trebuie să fii sigur că uleiurile pe care le folosești sunt pure și sigure de consumat. Citiți întotdeauna cu atenție eticheta.
Tonic topic super antibacterian
INGREDIENTE:
- 1 picătură ulei de arbore de ceai
- 1 picătură de ulei esențial de ghimbir
- 1 picătură ulei esențial de vetiver
- 1 picătură ulei esențial de lavandă
- 1 lingura ulei de cocos
DIRECTII:
Într-un castron mic sau în palmă, combinați toate ingredientele.
Aplicați de două ori pe zi pe abdomen sau direct pe zona infectată.
Dacă aveți orice iritație, întrerupeți imediat utilizarea.
Precauții: Există numeroase uleiuri esențiale antimicrobiene, antibiotice și antibacteriene care pot fi extrem de benefice atât în combaterea infecțiilor existente, cât și în prevenirea apariției lor în primul rând. Oricum, uleiurile esențiale sunt o extracție foarte concentrată din plante care trebuie folosite în mod responsabil.
Consultați-vă cu medicul dumneavoastră și, dacă medicul dumneavoastră nu vă poate ajuta, căutați un medic de medicină holistică sau funcțională în zona dumneavoastră.
Gânduri finale despre uleiurile esențiale antibacteriene
Rezistența la antibiotice este în creștere, la fel ca excesul antibacterian care duce la răspândirea mai multor bacterii rele. Din fericire, uleiurile esențiale antibacteriene pot ajuta la evitarea acestui lucru.
Cele mai bune patru uleiuri esențiale antibacteriene sunt uleiurile de scorțișoară, cimbru, oregano și arbore de ceai. S-a demonstrat că aceste uleiuri esențiale antibacteriene luptă împotriva infecțiilor bacteriene precum candida și E. coli, combate infecțiile cu stafilococ, ajută la combaterea infecțiilor găsite în spitale, luptă potențial cu MARCoNS și previn bacteriile în timpul călătoriilor.